TalviNeulanen 2016

Hyvää uutta vuotta 2016!

Aloittelemme koulutyön 7.1.2016 lukujärjestyksen mukaisesti.

Koululle on syyslukukauden aikana hankittu uusia kalusteita (sohvia, säkkituoleja jne.) esi- ja perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämishankkeen kautta. Ne ovat ns. Guru–toimintaan tarkoitettuja kalusteita. Vantaan kaikissa perusopetuksen kouluissa on tarkoitus luoda uudenlainen toimintakulttuuri tukemaan opettajien ja oppilaiden tieto- ja viestintätekniikan osaamista. Syksyn aikana on koulutettu muutamia opettajia Guru–opettajiksi, jotka kouluttavat joistakin oman koulun oppilaista Guru–oppilaita. Guru–opettajien ja –oppilaiden tehtävän on auttaa muita oppilaita ja opettajia pienissä tietoteknisissä pulmissa, asentaa tabletteihin ohjelmia jne. Guru–oppilaiden valinta ja koulutus tapahtuu heti vuoden alussa.

Oppimisympäristön viihtyvyyden lisäämiseksi oppilaskunta on hankkinut koululle pöytäjalkapallo– pelin ja vanhempainyhdistys on tilannut ilmakiekko-pelin ja kaksi trampoliinia. Nämä tarvikkeet saadaan oppilaiden käyttöön tammikuun aikana. Kiitos!

Uuden opetussuunnitelman työstäminen jatkuu edelleen. Opetussuunnitelmaa laadittaessa on tärkeää, että kuulemme niin oppilaita kuin teitä huoltajiakin. Tulevana syksynä, elokuussa 2016, käyttöön otettavan uuden opetussuunnitelman tiimoilta tulemme lähestymään teitä kyselyllä. Toivomme, että saamme sitä kautta teidän mielipiteitänne runsaasti tietoomme.

Hammasvaunu on saapunut Kuusikkoon. Huomioittehan muuttuneet liikennejärjestelyt. Hammashoitajat ja –lääkäri tulevat kutsumaan oppilaat tarkastukseen myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaisesti.

Koulumme koulupsykologi on siirtynyt toisiin tehtäviin, hänen tilalleen on valittu koulupsykologi Sini Walton. Sini tulee olemaan Kuusikossa joka toinen tiistai (parilliset viikot) ja keskiviikkoisin. Hänet tavoittaa numerosta 040-594 5285.

Talvi ja pakkaset ovat vihdoin tulleet. Koulun kenttää on viime päivinä ahkerasti jäädytetty. Jäälle meno kengillä on kielletty. Mikäli aura- tai jäädytysauto tulee jäälle, oppilaiden tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja poistua kentän laidalle odottamaan.

 

Tässä vielä muutamia tärkeitä päivämääriä lähiviikoille:

Viikko 1

1A, 1B, 1-2MO, 3A ja 3B luokkien uinnit alkavat heti perjantaina 8.1.2016, opettajat ilmoittavat tarkemmat tiedot muista uintikerroista ja -varusteista.

Viikko 4

Vanhempainyhdistyksen kustantamana saamme mediaoppitunteja 4.-6. luokan oppilaille. Oppituntien järjestäjä ja tarkempi sisältö selviävät viikolla 1.

Viikko 6

Keskiviikkona 10.2.16 on alueellinen vanhempainilta Lehtikuusen koululla klo 18.00, aiheena mm. ruutuaika. Illan esiintyjät ovat Suomen Mielenterveysliitosta. Tervetuloa!

Viikko 7, Kiva-viikko

Unicef –esittelijä Zacharias Jäntti vierailee koululla torstaina 18.2.16. Hän pitää kaksi vuorovaikutteista salitilaisuutta Aasian lapsista ja Unicefin toiminnasta mm. avun positiivinen merkitys sekä auttamisen ja vaikuttamisen näkökulma.

Oppilaskunta suunnittelee ”Hyvän Mielen – päivän” kaikille koulun oppilaille.

Vanhempain Yhdistyksen kustantama konsertti (tarkemmat tiedot vielä puuttuvat)

Viikko 8, Talviloma

Koulu on kiinni.

 

Aurinkoisia pakkaspäiviä ja mukavaa kevätlukukauden alkua kaikille!

Anne-Mari Keronen